R.Okholm  (f. 1990 - Sønderborg)

 

Mine værker tager udgangspunkt i tanker - omhandlende livet set fra min optik. Alle billeder er baseret på erfaringer, oplevelser og tanker, som jeg har haft og tilladt mig at fortolke!

 

Jeg holder meget af mennesker, og jeg beundrer dem for deres forskellighed.

 

Når jeg er alene, opstår der ofte et uendeligt rum, hvor de bedste ideer får mulighed for frit løb. - Når ”Paradise Hotel ” endeligt er slut, og kæresten sover tungt, åbner jeg måske en øl… eller to - og tegner så mine tanker og ideer. Det er oftest på dette tidspunkt af døgnet, jeg har det allerbedst og føler mig i ro med mig selv.

 

Ser op til mange forskellige kunstnere - jeg elsker (naturligvis) kunst, som på den ene eller anden måde kan inspirere mig. Det gør mig også tit til en meget kritisk person overfor det, jeg kan lide og bestemt ikke kan fordrage. De største idoler indenfor fotografiet er David Lachapelle og Gregory Crewdson. men Tim Burton er dog den kunstner, jeg altid vil finde mig tættest på.

Ønsker intet ud af min kunst udover at de folk som kan relatere til de fragtmenterede tanker, finder mine værker bemærkelsesværdige, for så er mit mål nået og historien har fået sit liv.

 

Min far fortalte mig engang, at noget af de vigtigste her i livet er at efterlade sig spor – i det daglige, i kontakt med ens omgivelser, med andre mennesker, ja og for mine værkers vedkommende hen over tiden og måske ind i eftertiden.

 

“Nu gør du det!”. - En ide skal knækkes visuelt, uden at jeg helt ved “hvordan”. - I dette forhold ligger selve drivet, inspirationen og selve lysten til at skabe. Resultatet skulle gerne i første omgang give betragteren et umiddelbart billede, som de kan relatere sig til, og så efterfølgende kan nikke genkendende til de forskellige erindringslag, som befinder sig i værket.

 

Selveste Walt Disney talte om “det grønne rum” - rummet uden begrænsninger - i modsætning til det røde og blå rum, som er fyldt med begrænsninger. - For lang tid siden valgte jeg, at det er nemmere at sige, at ideer ingen grænser må tage, - På den måde kan jeg efterfølgende enten sige “JEG GJORDE DET!” eller “Det gik ikke men jeg gjorde forsøget”!

 

Jeg bilder mig tit ind, at jeg befinder mig på en anden side af mig selv, når jeg finder på ideer, som ikke længere er Rasmus. - Et mareridt, jeg faldt i søvn til og vågnede op i, med en ringen for ørerne og med et væsen siddende på skulderen - et væsen uden samvittighed.: - Tiden er næsten udløbet og ikke er erkendt.

 

Væsenet repræsenterer alt det, som tages for givet, når alt svinder ind i sort.

 

Dens navn er Skyggen.

Copyright @ All Rights Reserved | +45 60 15 48 07 | CVR: 38 62 83 99 | 8000 Aarhus | Søgade 6D | info@flamboyantstudio.dk